Even voorstellen...


Gezichten van de Meander

Als de deuren van de Meander open gaan, staan er een heleboel bekende gezichten klaar om je welkom te heten. Daarnaast komen er twee nieuwe gezichten bij; manager Luuk Steel en programmaleider Addy van Beek. Graag stellen ze zich aan je voor.

Manager Meander,
Luuk Steel

Mijn naam is Luuk Steel. Ik ben geboren in en afkomstig uit Hulst, Zeeuws-Vlaanderen, dat onderste stukje van Zeeland, dat dichter bij België ligt dan bij de provincie zelf. Ik woon al vele jaren in Brabant, nu in Drunen, dus slechts op een kwartiertje rijden van Sint Michielsgestel en woon samen met Angela, die werkzaam is in de kinderopvang. Mijn 2 zoons, 26 en 24 zijn al geruime tijd het huis uit en wonen zelfstandig in de regio Tilburg.

Per 1 mei kom ik in dienst van de nieuwe stichting, die de exploitatie van de Meander gaat beheren. Vanaf die dag ben ik zichtbaar en aanspreekbaar en gaan we met alle partijen in gesprek, waar nodig kan iedereen bij me terecht met vragen of opmerkingen. Gun me daar even de tijd voor, want ik ga dit doen in nauw overleg met het nieuwe bestuur. Een groot aantal zaken moeten namelijk nog worden overgedragen door alle medewerkers en betrokkenen die de hele bouw, operatie en verhuizing voorbereid en mogelijk gemaakt hebben!


Van jongs af aan ben ik werkzaam in de horeca, wat nu steeds vaker “hospitality” genoemd wordt, en waarvan ik denk dat dit een betere benaming is voor dit mooie vakgebied! Na een gedegen hotelschool-opleiding aan de Rooi Pannen in Tilburg, ben ik het grootste deel van mijn leven werkzaam geweest in hotels in Midden-Brabant, altijd in leidinggevende functies. Het leuke van het werken in een hotel is, dat alle disciplines samen komen; van dineren, drinken, overnachten, ontbijten, feesten en vergaderen. Daarnaast ben ik altijd actief geweest in de horeca en de catering en tevens nauw betrokken bij examinering op hotelscholen e.d.

Ik mag dus wel zeggen dat ik een ruime werkervaring heb in het vak. De laatste jaren ben ik interim-manager geweest bij de Voorste Venne in Drunen, wat het voormalige Autotron van destijds was en bij velen nog bekend in de oren zal klinken. Deze locatie werd gesloten vanwege een grootscheepse verbouwing en renovatie en is inmiddels weer geopend.


Ik had daar ook te maken met diverse partijen, zoals de gemeente, een bestuur en uiteraard een grote diversiteit aan gebruikers en huurders van de accommodatie. Ook daar komen nu bewoners samen in een mooie omgeving en genieten daar van vereniging, cultuur, sport of anderszins.


Ik zie hierin vele raakvlakken met de nieuwe Meander en hoop binnenkort mijn werkervaring en kennis in te kunnen zetten om mijn steentje te kunnen bijdragen aan het succes van deze mooie Multi Functionele Accommodatie!


Graag tot ziens bij de Meander!

Addy van Beek, programmaleider

Vanaf 1 mei ga ik aan de slag in Sint Michielsgestel als programmaleider voor de Meander. Via deze weg wil ik mezelf alvast voorstellen zodat jullie al een beetje weten wie je tegen gaat komen.


Mijn naam is Addy van Beek, 43 jaar, geboren en getogen in Westerhoven, een klein dorp in de Brabantse Kempen. Sinds 2010 woon ik in Den Bosch waar ik het heel erg naar mijn zin heb. Ik leef in een woongroep in een oud kloosterpand met een aantal andere mensen samen. Naast dat ik geniet van de stad en haar omgeving zing en speel ik in theaterkoor Tot&Met! en probeer ik een aantal keer per week te sporten.


Na de middelbare school ben ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening gaan studeren in Eindhoven. Daarna kwam ik in de gehandicaptenzorg terecht. Later heb ik ook nog een periode Sociologie gestudeerd en gewerkt bij een adviesbureau. De afgelopen 7 jaar was ik werkzaam bij de gemeente Veldhoven als coördinator Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).De rode draad in mijn werk in Veldhoven was dat ik steeds op zoek ging naar verbindingen tussen mensen om te ontdekken wat er vanuit samenwerking anders of beter kon. Met elkaar op zoek naar inspiratie en plannen maken, mijn ervaring is dat er dan vaak heel veel meer mogelijk is dan we op het eerste gezicht denken.


En nu mag ik dan aan de slag in Sint Michielsgestel. Ik kom in dienst bij Bint, waarbij mijn rol als programmaleider gekoppeld is aan de Meander. Daar is straks plek voor allerlei activiteiten. Voor een deel is dat al ingevuld, maar er is nog meer dan genoeg ruimte om in te vullen met aanvullende programma’s en activiteiten.


Ik ga op zoek naar mogelijkheden om die lege ruimte te vullen. Waarbij de wens is dat de Meander een bruisende plek wordt waar van alles gebeurt wat inspireert, en waar je regelmatig anderen kunt ontmoeten. Een plek waar alle inwoners zich thuis voelen en waar nieuwe verbindingen ontstaan.


Dat betekent niet dat ik alles alleen ga bedenken of organiseren. Juist niet. Er komt een programma-commissie waarin hopelijk ook een paar inwoners deel willen nemen. En ik wil graag mensen leren kennen die met ideeën rondlopen voor nieuwe activiteiten.
Ik ben straks een paar dagen per week te vinden in de Meander, tot het gebouw klaar is werk ik bij Bint in de Seminairiestraat. Je kunt me bereiken op a.vbeek@bintwelzijn.nl.


Tot dan!