In juni gaan de deuren open!

De multifunctionele accommodatie de Meander in Sint-Michielsgestel krijgt steeds meer vorm. De afwerking van de nieuwe muziekruimte is in volle gang, de buitenruimte wordt aangepast en de verhuisplannen worden gemaakt. Alles met als doel om in juni de deuren van de Meander open te zetten voor bezoek.

De (ver)bouw

De verbouwing van de Meander begint in een laatste fase te komen. De raadszaal is multifunctioneel gemaakt en ook de eerste etage met overleg-, cursus-, en muziekruimten zijn al enige tijd klaar. Op dit moment wordt er gewerkt aan de centrale hal, de foyer, eet(werk)café en de muziekruimte (nieuwbouw). Eind mei wordt de (ver)bouw hiervan opgeleverd. In juni worden vervolgens de laatste interieur aanpassingen gemaakt.


De Meander krijgt straks meerdere ingangen. Aan de voorzijde (huidige ingang gemeentehuis) en aan de achterzijde twee aparte ingangen. Om deze toegankelijk te maken komen er aan de achterzijde wandelpaden en komt er een fietsenstalling ter hoogte van het jeugdhonk. Daarnaast wordt er gezorgd voor extra parkeermogelijkheden. De werkzaamheden hiervoor gaan in mei van start.Verhuizen

In juni kunnen de partners Bint Welzijn, de Bibliotheek en de diverse verenigingen gaan verhuizen naar de Meander. Iedereen kiest hierin zijn eigen tempo. Zo maakt Bint het cursusprogramma nog af op de Beekvlietboerderij en zal om die reden eind juni verhuizen. De Bibliotheek komt voor die tijd al samen met enkele verenigingen zoals Bij Jan en muziekschool Médèz. “Het is belangrijk dat iedereen voldoende tijd krijgt om te verhuizen. Aangezien veel verenigingen met een zomerstop werken is het logisch dat zij pas in het nieuwe seizoen, na de zomervakantie hier starten”, aldus Lianne van der Aa, wethouder gemeente Sint-Michielsgestel. Vanaf juli stoppen de activiteiten in de Huif. Op twee uitzonderingen na: de diploma-uitreiking van het Elde College en de creatieve week van MiniGestel. Ook de boerderij van Bint sluit na de verhuizing de deuren.