Wat is de indeling van de Meander?

Begane grond


De begane grond van het gemeentehuis wordt verbouwd tot een multifunctionele ruimte. De bibliotheek is hier straks te vinden, net als de balies van de gemeente (MGD) en BINT. De huidige raadzaal wordt een multifunctionele ruimte, waar naast raadsvergaderingen en – informatieavonden ook (dag)activiteiten kunnen plaatsvinden als bridge, presentaties, filmvoorstellingen et cetera. Ook zijn er vergaderruimtes beschikbaar en kan iedereen een lekker kopje koffie komen drinken in het eet/werkcafé. De hal is flexibel in te richten. Bijvoorbeeld overdag als bibliotheek en 's avonds voor een toneelvoorstelling.

Eerste verdieping

Ook een deel van de eerste verdieping van het gemeentehuis, rechts van de ingang, wordt verbouwd tot MFA. In dit gedeelte komen vier cursusruimtes en vier muziek/overlegruimtes, deels in flexibele opstellingen.

Het interieur (in concept)

Het interieur van de Meander wordt momenteel samen met interieurarchitect Area uitgedacht, zodat de ruimtes zo optimaal mogelijk gebruikt kunnen worden en dat het gebouw een fijne sfeer uitstraalt die past bij een ontmoetingsplek.


Area is uit vijf partijen geselecteerd als interieurpartner. Zij kwamen met het idee om een multifunctioneel meubel* te maken; een flexibel podium en kastruimte ineen. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld om ook bij ander gebruik van de centrale hal voor bijeenkomsten, toch een deel van de bibliotheek geopend te kunnen houden.


* de gemeenteraad zal op 13 december 2018 besluiten of het multifunctionele interieurconcept (waaronder het meubel in de hal) daadwerkelijk bekostigd kan worden.

Indeling grote zaal/hal

De grote zaal/ hal kan op diverse manieren ingericht worden. Hieronder staan drie opties.

Bibliotheekopstelling hal

Theateropstelling hal

Carnavalopstelling hal