Bestuur Meander


Het nieuwe bestuur van de stichting Meander bestaat uit vijf personen. Inmiddels zijn ze al diverse keren bij elkaar geweest en hebben ze de rollen binnen het bestuur bepaald.

Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester, bestuurslid operatie (vice voorzitter) en bestuurslid marketing&communicatie. Lees hieronder meer over wie zij zijn.

Rien Schakenraad (64 jaar) is de nieuwe dynamische voorzitter. Rien houdt van actie en aanpakken. Hij heeft lang gewerkt op een internationale universiteit in Delft, maar heeft ook ruime kennis van het exploiteren van commerciële horeca, omdat hij eigenaar was van Duke Golf de Pettelaar. Rien heeft ervaring met het werken met vrijwilligers en vervult op dit moment ook andere bestuursrollen. Veel mensen in Sint-Michielsgestel kennen hem en hij kent hen en dat kan best handig zijn bij het opzetten van de multifunctionele accommodatie. Rien werkt niet meer en heeft daarom wat extra vrije tijd beschikbaar. Die besteedt hij graag aan de Meander, vakantie en natuurlijk slaat hij nog steeds graag een balletje.

De rol van secretaris wordt ingevuld door Ton Boer (58 jaar). Ton zorgt voor de rust in huis. Hij is 1,5 jaar geleden in Sint-Michielsgestel dicht bij de Meander komen wonen, hij kan straks figuurlijk een oogje in het zeil houden. Ton is werkzaam voor de Brabantse Waterschappen als bestuurssecretaris. Hij heeft daarmee veel kennis van de bestuurlijke en ambtelijke omgeving, wat een voordeel kan zijn voor de Meander. In zijn vrije tijd is Ton al regelmatig bestuurslid geweest, zijn laatste ervaring is als Lid van de Raad van Toezicht voor een dorpshuis in Nederasselt. Die ervaring helpt hem zeker om zijn rol binnen het bestuur van de Meander op te pakken.

Het is niet zo vreemd dat Jack van Uden (58 jaar) de nieuwe penningmeester is. Hij is positief ingesteld en zoekt graag naar pragmatische oplossingen. Jack ademt financiële cijfers, maar bekijkt alles wel vanuit een operationeel perspectief. Jack heeft ruime bestuurservaring als penningmeester en is ook betrokken geweest bij het opzetten van de financiële structuur van de Meander. Jack heeft een eigen accountancy- en administratiekantoor en in zijn vrije tijd loopt hij graag hard om zijn hoofd leeg te maken.

Claudia Bestman (49 jaar) is de vice-voorzitter en zal optreden als bestuurslid voor alle operationele zaken, waaronder personele aangelegenheden. Claudia woont bijna 8 jaar in Gestel en heeft onder andere bestuurservaring opgedaan bij VVE Christofoor. Ze is een zelfstandig Interim Manager met ervaring in organisatie en cultuurveranderingsprocessen in een operationele omgeving. Claudia is in haar vrije tijd regelmatig op de tennisbaan te vinden, daarnaast heeft ze het afgelopen jaar voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen.

In de gemeente is de creatieve Anna Zwezerijnen (43 jaar) een bekende, zij is namelijk één van de bestuursleden van het eerste uur geweest van de Natuurspeeltuin in Gestel. Ze is al vroeg bij de start van de Meander betrokken geweest in de werkgroep Communicatie. Dit omdat ze gelooft in de kracht van samenwerken en zij kan niet wachten tot de deuren van de Meander open gaan. In het dagelijkse leven is Anna als zelfstandige projectmanager verantwoordelijk voor marketing, communicatie en merkactivatie van onder andere een aantal campagnes & events. Daarnaast is zij betrokken bij activiteiten op de tennisclub en school van haar kinderen, waardoor zij een goed gevoel heeft van wat er leeft in de gemeente. Het is logisch dat Anna de portefeuille marketing als bestuurslid voor haar rekening neemt.